Ik heb mijn oplossing gevonden


Zorg is zorg natuurlijk, en het verlenen van zorg  geeft me altijd veel voldoening, maar eigenlijk zocht ik naar meer: meer tijd bij die zorg, meer mens tijdens die zorg, meer contact met degene die ik verzorg, én meer kwaliteit in de zorg die ik verleen.

En dat is de reden dat ik ben overgestapt van een baan waar ik toch wel aan gehecht was, naar het verlenen van zorg als zzp’er.
Het was best prima werk hoor, een goede werkgever, fijne collega’s, dicht bij huis en zo en ik deed het al zo’n 15 jaar.
Maar de laatste tijd kwamen er steeds meer momenten en steeds meer situaties waar ik moeite mee had: te weinig tijd en te weinig aandacht voor de mensen die ik verzorg en te veel zorgmomenten waarvan ik het gevoel had dat ik niet genoeg kon doen.

“De huisarts is geweest omdat ik steeds maar niet opknap. Het is een lieve man hoor, maar ik begrijp niet wat hij nou gezegd heeft. Kun jij niet even met hem bellen?”

Ik voel mij niet prettig, bijna schuldig, als ik moet antwoorden dat daar geen tijd voor is, het is al 11.00 uur en mijn volgende cliënt zit al te wachten op een douchebeurt. Ik mag en kan dat dus niet doen, iemand anders haar maar verder moet helpen.

Het zou zo fijn zijn als ik daar nou eens wat extra tijd in zou kunnen stoppen zodat je meer dan alleen maar concrete zorg verleend. Ik wil er zijn voor de mensen, ervoor zorgen dat zij zich prettig en geborgen blijven voelen, dat er antwoord wordt gezocht op hun vragen zodat ze de berichten van die huisarts wel begrijpen.

Ik heb mijn oplossing gevonden: Ik heb me in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel en ben gestart als zzp’er in de zorg. Ik werk nu veel in de 24 uurszorg. Dat betekent voor mij dat ik, samen met 3 collega’s zorg voor ‘mijn’ cliënten, de klok rond.
Ik bouw daardoor een veel betere band op met de mensen, ben veel beter op de hoogte van de bestaande situaties en kan naast de zorg die verleend moet worden ook veel sociale ondersteuning geven. Ik kan tijd én aandacht geven zonder dat ik de stopwatch erbij hoef te leggen.

Zzp’er in de zorg, de beste keus die ik kon maken!